Siirry suoraan sisältöön
Koti » Blogi » Graafisen suunnittelun opinnot eri tavoin

Graafisen suunnittelun opinnot eri tavoin

Graafisen suunnittelun opinnot voi suorittaa eri tavoin.

Sinua saattaa kiinnostaa aikaisempi kokemuksemme graafisesta suunnittelusta ja se, millaisia ovat graafisen suunnittelun opinnot, joiden avulla työmme onnistuu. On hyvä tietää, että nämä opinnot onnistuvat monia linjoja ja opintoasteita pitkin. Suunnittelijaksi voi päästä useammalla eri tavalla eikä vain yhden koulutuspolun kautta. Alaa ja siihen liittyviä opintoja voi opiskella esimerkiksi sekä ammattikoulussa että ammattikorkeakoulussa, mutta esimerkiksi oppisopimuskoulutus on myös mahdollinen vaihtoehto.

Monipuoliset graafisen suunnittelun opinnot

Esimerkiksi avoimen korkeakoulun kurssit ja kansanopistot järjestävät opintoja alalle aikoville. Usein tätä kautta voi hakeutua opiskelemaan alaa enemmänkin syventäen osaamistaan. Ammattikoulussa graafisesta suunnittelua tarjoaa lähinnä media-ala, jossa on useita eri suuntautumisvaihtoehtoja. Muun muassa media-alan ja kuvallisen ilmaisun perustutkinto voisi olla hyvä lähtökohta alalle. Graafisilla suunnittelijoilla on usein myös kandidaatin tutkinto joko graafisesta suunnittelusta tai siihen läheisesti liittyvästä alalta

Mikäli sinua kiinnostaa millaisen koulutuksen Fluente henkilökuntineen on käynyt lävitse, voit aina kysyä sitä meiltä kuten muutakin alaan tai työhömme liittyviä kysymyksiä. Koulutuksen lisäksi monilla suunnittelijoilla on myös pitkä työkokemus alalta. Tällöin heillä on kattavasti aikaisempia suunnittelutöitä, joita katselemalla saat kuvan siitä, millaisia töitä suunnittelija voi tehdä. Tärkeintä tällä alalla onkin saada kokemusta ja sitä kautta päästä uralla hyvin eteenpäin.

Koulutus ei kerro kaikkea

Koulutus antaa työkalut alalle, mutta monilla suunnittelijoilla on muutakin kautta tullutta osaamista. Moni esimerkiksi hakeutuu alalle vapaa-ajan kiinnostusten perusteella. Esimerkiksi valokuvausta, piirtämistä tai kuvanmuokkausta harrastavat ovatkin voineet kehittää alalla tarvittavaa kokemusta myös harrastuksensa kautta. Koulutus ei siis aina kerro kaikkea työntekijän osaamisesta tai kokemuksesta.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen