Siirry suoraan sisältöön
Koti » Blogi » Web suunnittelija verkkosivujen suunnittelussa

Web suunnittelija verkkosivujen suunnittelussa

Web suunnittelija on mukana verkkosivujen suunnittelussa ja toteutuksessa.

Web suunnittelija vastaa verkkosivuston visuaalisesta suunnittelusta. Kaikki mitä näet internetsivulla sivulla on hänen käsialaansa. Niitä ovat ulkonäkö, värit, elementtien asettelu sivulle ja siinä käytettävät kirjasintyypit. Isommissa projekteissa verkkosivujen tekemisessä tarvitaan useita henkilöitä ja työ tehdään tiimissä, pienemmissä yrityksissä suunnittelijalle työhön voi kuulua useampi osa-alue. Toimenkuvaan voi kuulua myös esimerkiksi asiakaspalvelu, sivun markkinointi, hakukoneoptimointi, webhotellin valinta, sisällöntuotanto ja valokuvaaminen.

Miten hyvä web suunnittelija toimii?

Suunnittelussa on tärkeää ottaa huomioon useita tekijöitä, jotka vaikuttavat käyttäjämukavuuteen. Näitä ovat esimerkiksi verkkosivun käytettävyys ja saavutettavuus. Vuonna 2020 voimaan astunut saavutettavuusdirektiivi määrää, että julkisten toimijoiden verkkosivujen pitää olla käytettävissä myös motorisia vaikeuksista tai näköongelmia omaaville. Myös yrityksille on etua siitä, että niiden verkkosivut ovat saavutettavissa kaikille mahdollisille asiakkaille. Web suunnittelijalla on iso rooli verkkosivujen laatimisessa. Fluentessa suunnittelemme ja toteutamme sinulle modernit sekä laadukkaat sivut.

Sivuston käytettävyyden kannalta web suunnittelu on tärkeää, sillä asiakkaan pitää löytää haluamansa tieto helposti sivulta. Tämän lisäksi tavoiteltavan kohderyhmän, joka voi olla esimerkiksi nuoret tai toinen yritys, huomioiminen ja ymmärtäminen on avainasemassa verkkosivuja suunnitellessa. Myös sivun käyttötarkoitus määrittelee suunnittelun lähtökohtia. Verkkokaupan toteuttamisessa pitää huomioida aivan eri asioita kuin vaikkapa viihdekäyttöön tarkoitettua sivua luodessa.

Miksi verkkosivujen hyvä suunnittelu on tärkeää?

Web suunnittelu on verkkosivujen tekemistä yritykselle. Verkkosivujen avulla yritykset kertovat itsestään ja luovat niistä saatavaa kuvaa sekä pyrkivät saamaan itselleen lisää asiakkaita. Sivut ovat osa yrityksen brändiä. Siksi on tärkeää, että yrityksen sivujen suunnittelun takana ovat ammattilaiset, jotka takaavat työnsä laadun. Hyvin suunniteltu, selkeä ja toimiva sivusto saa asiakkaan palaamaan sekä suosittelemaan sitä myös muille. Fluenten kokeneiden suunnittelijoiden kanssa onnistut varmasti.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen