Siirry suoraan sisältöön
Koti » Blogi » Infografiikkatyökalu

Infografiikkatyökalu

Infografiikkatyökalu auttaa suunnittelussa

Infografiikkatyökalu on tärkeä monelle. Se auttaa hahmottamaan ja suunnittelemaan projekteja sekä ymmärtämään saatua dataa. Niiden avulla voi suunnitella töitään ja luonnostella suunnitelmia. Infografiikan avulla voi muuntaa tylsän datan mielenkiintoiseksi tiedoksi. Sitä käytetään tiedon visualisointiin, jotta havainnot konkretisoituvat vahvemmin. Tässä artikkelissa kerromme hieman suosituimmista infografiikkaan tarkoitetuista työkaluista. Osa työkaluista on maksuttomia, mutta joistakin joutuu maksamaan pienen summan kuukausittain.

Infografiikkatyökalu löytyy jokaisen tarpeisiin

Lähes jokainen meistä on vähintäänkin kuullut puhuttavan PowerPointista. PowerPoint on ehkä yleisin infografiikassa käytettävä työkalu. Se on työkalu, jonka avulla pystyy sovittamaan diasta löytyvän datan valmiiksi taitettuihin pohjiin. Toinen yleinen työkalu on nimeltään Prezi. Sen avulla pystyy siirtämään grafiikkaobjekteja sekä tekstiä piirtoalueelle. Lopputuloksena on yhdenlainen digitaalinen kartta.

Infografiikka ja sen tuottaminen onnistuu myös Infogram-ohjelmaa käyttäen. Se on käyttäjäystävällinen ja yksinkertainen palvelu. Tällä ohjelmalla luotuja piirakoita, kaavoja ja karttoja pystyy lisäämään Prezi-esitykseen. Maksullinen versio sisältää yhteensä 35 erilaista kaaviota. Canva puolestaan on loistava sovellus, jonka avulla pystyy suunnittelemaan logoja ja se tarjoaa myös useita valmiita pohjia.

Millaista on hyvä infografiikka

Hyvä infografiikka on sellaista, joka auttaa selventämään muutoin vaikeasti selitettävää asiaa. Monimutkainenkin asia aukeaa kuulijalle erilaisten kaavioiden ja polkujen avulla. Hyvän infografiikan avulla sanoma aukeaa yleisölle silmänräpäyksessä. Hyvä infografiikka on myös helposti tulkittavaa. Hyvä infografiikka ei sisällä kaikkea dataa samassa paketissa.

Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen