Siirry suoraan sisältöön
Koti » Blogi » Paras tapa tehdä web-sivuston suunnittelu

Paras tapa tehdä web-sivuston suunnittelu

Web-sivuston suunnittelu on projekti, jossa täytyy ottaa huomioon monia asioita.

Vaikka web-sivuston suunnittelu ei ole verrattavissa ydinfysiikkaan, niin useimmissa tapauksissa olisi järkevintä jättää se alan ammattilaisten käsiin. Etenkin, jos kyse on esimerkiksi yrityksen verkkosivusta, niin panokset ovat silloin kovat. Verkkosivu toimii yrityksen virtuaalisena käyntikorttina ja usein myös näyteikkunana. Potentiaalinen asiakas etsii yrityksen nettisivut ja punnitsee sen perusteella, kuinka luotettavasta ja ammattitaitoisesta yrityksestä on kyse. Jos tässä kohtaa ei herätetä luottamusta, niin tämä asiakas on menetetty jo ennen kohtaamista.

Nämä ota huomioon, kun toteutetaan web-sivuston suunnittelu

Sivuston suunnittelussa kannattaa nostaa isoon rooliin sen ulkoasu. Ulkoasun tulee edustaa tätä päivää ja olla ajan hengen mukainen. Sen täytyy myös viestiä jotakin positiivista yrityksen kohderyhmälle. Tyylikäs ja nykyaikainen verkkosivu herättää luottamuksen ja kiinnostuksen sekä auttaa kävijää jäämään sinne vielä hetkeksi. Ulkoasun täytyy olla myös selkeä.

Oletko käynyt verkkosivuilla, joissa valikot ovat hukassa ja kuvat latautuvat ikuisuuden? Tätä tilannetta täytyy välttää. Kun ammattilainen hoitaa sivujen rakentamisen, niin hän osaa ottaa nämä asiat alusta alkaen huomioon. Web suunnittelu vaatii myös tietämystä siitä, mistä valikoiden pitää sijaita ja mitä sivuilla pitää ehdottomasti olla. Kun kaikki nämä on suunniteltu hyvin, se lisää käyttömukavuutta.

Mitä muuta kannattaa ottaa huomioon?

Tyylikkäät verkkosivut näyttävät hyvältä, ovat helppokäyttöiset ja siellä on riittävästi informaatiota. Kun alan ammattilainen tekee sisältösuunnitelman, hän osaa ottaa huomioon myös hakukoneoptimoinnin näkökulman. Olisi varmasti mukava, että sivu löytyisi hyvin hakukoneista. Tähän voidaan vaikuttaa muun muassa oikeanlaisella sisällöntuottamisella. Joskus ammattilaisen käyttäminen voi kuulostaa kalliilta, mutta siinä voi hetkessä säästää pitkän pennin, kun asiat tehdään kerralla oikein.

Avainsanat:
Tämä sivusto käyttää evästeitä taatakseen sinulle parhaan mahdollisen käyttäjäkokemuksen